Εισαγωγή
Εξοπλισμός
Επεξεργασία
Πρώτες Ύλες
Συνταγές
Mπαχαρικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά ή αποξηραμένα. Να θυμάστε τα εξής. Ορισμένα μυρωδικά ενδέχεται να έχουν εντονότερη γεύση αποξηραμένα απ’ότι φρέσκα. Καλό είναι να τρίβετε την τελευταία στιγμή μπαχαρικά που θα τα φυλάτε σε ολόκληρους κόκκους ώστε να διατηρείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η φρεσκάδα τους. Αν καβουρδίσετε ελαφρά τα μπαχαρικά ενισχύεται η γεύση και η μυρωδιά τους. Πάντα να κρατάτε σημειώσεις για τα είδη και την ποσότητα των μυρωδικών που χρησιμοποιείτε σε μία συνταγή, ώστε την επόμενη φορά, μετά από την γευστική δοκιμή, να ξέρετε τι να διορθώσετε.

Ορισμένα καρυκεύματα έχουν βακτηριοστατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Τυπικά καρυκεύματα είναι το πιπέρι (συνήθως άσπρο και μαύρο), το μπαχάρι (ή αλλιώς πιμέντο), το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, το  κρεμμύδι, το θυμάρι, η μαντζουράνα, το γαρύφαλλο, ο κορίανδρος, η πάπρικα και πάει λέγοντας γιατί τελειωμό δεν έχουν. Τέλος στη χρήση καρυκευμάτων (μπαχαρικών και βοτάνων) μπορεί να δώσει μόνο η φαντασία σας. Επίσης υπάρχουν και έτοιμα μείγματα για να καρυκεύσετε τα λουκάνικά σας, τα οποία σας βγάζουν από τον μπελά της ακριβούς μέτρησης των καρυκευμάτων για την επίτευξη της σωστής δοσολογίας σε μια συνταγή.

Κατασκευές