Ξύλο και χαρακτηριστικά του
|
Προϊόν στο οποίο εφαρμόζεται
|
Ακακία
|
Στα περισσότερα κρέατα, ειδικά βοδινό και σε λαχανικά
|
Κλήθρα: ντελικάτο άρωμα με τόνους γλυκύτητας
|
Ψάρι, χοιρινό, πουλερικά και πτηνά
|
Αμυγδαλιά: Άρωμα ξηρών καρπών μοιάζει μα φλαμουριάς
|
Όλα τα κρέατα
|
Μηλιά: Γλυκό φρουτώδες άρωμα
|
Βοδινό, πουλερικά, ζαμπόν
|
Βερυκοκιά:
|
Στα περισσότερα κρέατα
|
Φλαμουριά: εύκολα καίγεται με χαρακτηριστικό άρωμα
|
Ψάρι και κόκκινα κρέατα
|
Σημύδα: Όμοια με σφένδαμο
|
Χοιρινό και πουλερικά
|
Κερασιά: σαν τη μηλιά
|
Όλα τα κρέατα
|
Καβάκι, Λεύκα: ντελικάτο άρωμα
|
Στα περισσότερα κρέατα
|
Αμπέλι:
|
Όλα τα κρέατα
|
Γκρεϊπφρουτ: άρωμα καπνού
|
Τέλειο με βοδινό, χοίρο και πουλερικά
|
Χίκορυ ή λευκή καρυδιά: σαν βερυκοκιά
|
Το πιό κοινό ξύλο για κάπνισμα (στην Αμερική προφανώς)
|
Λεμονιά:
|
Τέλειο με βοδινό, χοίρο και πουλερικά
|
Πασχαλιά: λεπτό άρωμα ανθών
|
Αρνί και θαλασσινά
|
Σφένδαμος
|
Χοιρινό, πουλερικά και τυρί
|
Μεξικάνικη χαρουπιά: Δυνατό άρωμα
|
Στα περισσότερα κρέατα και λαχανικά
|
Νεκταρίνια: Ελαφρύτερο και γλυκύτερο από την καρυδιά
|
Στα περισσότερα κρέατα
|
Δρυς: Βαρύ άρωμα το πιο κοινό στη χρήση εδω στην Ελλάδα
|
Κόκκινα κρέατα, χοιρινό πουλερικά
|
Πορτοκαλιά
|
Τέλειο με βοδινό, χοίρο και πουλερικά
|
Ροδακινιά
|
Στα περισσότερα κρέατα
|
Αχλαδιά
|
Πουλερικα, χοιρινό, κυνήγι πουλιών
|
Δαμασκηνιά
|
Στα περισσότερα κρέατα
|
Καρυδιά
|
Κόκκινα κρέατα και κυνήγι
|