Παστράμι

Μια συνταγή που εκτέλεσε με επιτυχία ο φίλος μου Στέφανος

Υλικά

1 κομμάτι μοσχάρι από στρογγυλό (γύρω στo 1,5 Kg)
Aλμη που αποτελείται από:
1000 ml νερό
40 γρ αλάτι
14 γρ σκόρδο σπασμένο (αν έχετε σκόνη βάλτε 20 γρ)
10 γρ ζάχαρη
Επικάλυψη που αποτελείται από:
10 γρ μαύρο πιπέρι χονδροαλεσμένο
7 γρ κόλιανδρο σπασμένο
3,5 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο (σε σκόνη βάλτε 4 γρ)

Εκτέλεση

Καθαρίστε το μοσχάρι από ίνες, τένοντες κ.τ.λ.
Ετοιμάστε την άλμη διαλύοντας τα υλικά της σε ζεστό νερό και μετά κρυώστε την στους 4°C. Εγχύστε άλμη ίση με το 12% του βάρους του κρέατος μέσα στο μοσχάρι σας (δηλαδή για το 1,5 Kg θέλετε 180 ml άλμης). Βυθίστε το κρέας στην υπόλοιπη άλμη μέσα στο ψυγείο για 3 ημέρες. Σκουπίστε το κρέας, καλύψτε το με τα μπαχαρικά και φουρνίστε το στους 52°C για 1 ώρα. Ανεβάστε θερμοκρασία στους 100°C
Πίσω στις συνταγές
και με ελαφρύ κάπνισμα αφήστε το για άλλες 2 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 74°C. Αφήστε να ξεκουραστεί για μια ημέρα και είναι έτοιμο