Λούτζα

Υλικά

1 χοιρινό ψαρονέφρι γύρω στα 500 γρ.
αλάτι για πάστωμα
κρασί κόκκινο ξηρό
ρίγανη
θυμάρι
πιπέρι μαύρο
μπαχάρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το ψαρονέφρι το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι). Κατόπιν αφού το ξεπλύνουμε το βάζουμε στο κρασί για άλλες 24 ώρες. Κάνετε διαμήκης κοψιές και αρτύστε το ψαρονέφρι με τα μυρωδικά. Βάλτε ίσες ποσότητες ρίγανης και θυμαριού, λιγότερο πιπέρι μαύρο και ακόμα λιγότερο μπαχάρι. Έτσι θα ισορροπήσουν τα αρώματα. Τώρα έχετε δύο επιλογές, είτε το καπνίζετε για 2 ημέρες είτε όχι. Με το κάπνισμα η λούτζα θα πάρει το χαρακτη-ριστικό άρωμα του καπνού και αν είναι βαρύ θα κυρι-αρχήσει πάνω στα υπόλοιπα αρώματα. Μετά αφήστε την να στεγνώσει για 10 ημέρες
Πίσω στις συνταγές