Πίσω στις συνταγές
Καπνιστή μπριζόλα

Η αυνταγή που θα ακολουθήσει, είναι άκρως ανθυγιεινή (μερικοί λένε ότι είναι καρκινογόνα εξ αιτίας του καπνού) και απείρως νόστιμη.
Είναι όμως αρκετά δύσκολη.
Την περιγράφω για δύο μπριζόλες (εσείς κάντε όσες θέλετε)
Αγοράστε 2 μπριζόλες χοιρινές με κόκκαλο.
Φτιάξτε άλμη 80% (δηλαδή 265 γρ αλάτι για κάθε λιτρο νερού) και βουτήξτε τις μπριζόλες (προς θεού μη φτιάξετε 1 λίτρο άλμη, ίσα ίσα τόση ώστε να καλύψει σε ένα σκεύος τις μπριζόλες). Αφήστε 2 ώρες είναι αρκετό για μπριζόλες κανονικού πάχους (όσο πιο πολύ, τόσο πιο άλμυρές). Μετά το πέρας του 2ωρου κρεμάστε τις μπριζόλες να στεγνώσουν.
Τώρα τα δύσκολα....
Βρείτε ξύλο δρυς ή οξιά (από εκεί που πουλάνε ξύλα για τζάκι) και κάντε το πριονίδι (δε χρειάζεστε πολύ 1 κούτσουρο βγάζει πολύ πριονίδι).
Επίσης βρείτε μία παλιά μεγάλη κατσαρόλα (εγώ χρησιμοποιώ ένα Wok), απλώστε στον πάτο της αλουμινόχαρτο και βάλτε πάνω του μία χούφτα πριονίδι. Πάνω στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετήστε μία σχάρα που πρέπει να έχει ποδαράκια, ώστε η σχάρα να μην ακουμπάει στον πάτο. Βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα και ανάψτε το μάτι στο max μέχρι να δείτε το πριονίδι να αρχίσει να καπνίζει. Χαμηλώστε αμέσως το μάτι στο min ώστε α) να μην αρπάξει το πριονίδι και β) να μην κάψει η κατσαρόλα.
Παίξτε με το μάτι ώστε η θερμοκρασία της κατσαρόλας να μην υπερβαίνει (όσο είναι δυνατόν -δεν θα το καταφέρετε για πολύ ώρα αλλά δεν πειράζει) τους 80 - 90 βαθμούς και να βγαίνει συνεχώς καπνός από τα πριονίδια.
Εννοείται πως η κατσαρόλα μένει σκεπασμένη για να μη φεύγει ο καπνός.
Ψήνετε για 2ωρο ή μέχρι να θεωρήσετε πως έγιναν οι μπριζόλες (προπαθήστε να μην ψήσετε σε δυνατή φωτιά τις μπριζόλες γιατί δε θα προλάβει ο καπνός να τις ποτίσει).