Λουκάνικα κρητικά καπνιστά

Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή των περίφημων κρητικών λουκάνικων, που έφτιαξα για όσους μένουν σε πόλη και δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν αρωματικά χόρτα για να τα καπνίσουν.

Υλικά

50% χοιρινό κρέας καθαρό (μπούτι)
35% κατσικίσιο κρέας
15% χοιρινό λίπος (αν χρησιμοποιήσετε σπάλα δε χρειάζεται το λίπος)

1,5% αλάτι
0,2% κύμινο
0,05% θυμάρι
0,05% ρίγανη
0,3% πιπέρι μαύρο
5% λευκό ξύδι

Εκτέλεση

- Κοπανίστε στο γουδί τα μπαχαρικά μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Περάστε από τη μηχανή του κιμά με χοντρό δίσκο (12 mm) το κρέας και το λίπος.
- Αναμείξτε τα μπαχαρικά, το ξύδι και το αλάτι με το κρέας, ζυμώστε καλά να απορροφηθούν τα αρτύματα, προσθέστε το λίπος και ξαναζυμώστε.
Πίσω στις συνταγές
- Στο ψυγείο (σε ξεχωριστά μπολ το κρέας και το λίπος) για 2 ώρες.
- Αναμίξτε κρέας και λίπος
- Γέμισμα σε αντεράκια.
- Κρέμασμα και στέγνωμα για 2 ημέρες.
- Θερμό κάπνισμα (65°C) για 40 λεπτά.



Τα λουκάνικα αυτά τρώγονται καλύτερα τηγανητά