Ιταλική πανσέτα

Υλικά

Χοιρινή κοιλιά (γύρω στο 1,5 κιλό)
3% αλάτι
0,6% ζάχαρη
0,2% άσπρο πιπέρι
0,12% σκόρδο σκόνη
0,1% περίβλημα μοσχοκάρυδου
0,1% κόλιανδρος
0,08% δενδρολίβανο
0,02% μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μισή ποσότητα αλατιού στο κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ημέρα. Μετά από αυτή τη διάρκεια αναμιγνύουμε το υπόλοιπο αλάτι με τα μπαχαρικά και τρίβουμε το κρέας, αφήνοντάς το για 3 ημέρες στο ψυγείο.
Τυλίγουμε την πανσέτα σε ρολό. Αν έχετε συνθετικό περίβλημα γύρω στους 10 πόντους διάμετρο τότε βάλτε μέσα την πανσέτα και δέστε την με σπάγγο σφιχτά όπως δένουν τα σαλάμια. Αν δεν έχετε περίβλημα τότε δέστε την πανσέτα χωρίς αυτό.
Στεγνώστε για 10 ημέρες και είναι έτοιμη.
Πίσω στις συνταγές