Εισαγωγή
Εξοπλισμός
Επεξεργασία
Πρώτες Ύλες
Συνταγές
Περιβλήματα

Οι θήκες συγκρατούν την κρεατομάζα σε συνοχή και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει ομοιόμορφη και ελεγχόμενη κατεργασία του αλλαντικού. Επίσης οι θήκες προστατεύουν το προϊόν και σε μερικές περιπτώσεις επηρεάζουν και την τελική γεύση του.
Γενικά οι θήκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις φυσικές και τις τεχνητές θήκες.
Φυσικές θήκες είναι τα έντερα των ζώων. Συνήθως χρησιμοποιείται το λεπτό έντερο του χοίρου, για την παρασκευή των περισσότερων ειδών λουκάνικων. Όμως χρησιμοποιούνται και βοδινά και αρνίσια έντερα. Για παράδειγμα με βοδινό έντερο μπορεί κανείς να φτιάξει σαλάμι. Τα αρνίσια έντερα είναι πιο τρυφερά και είναι κατάλληλα για φρέσκα λουκάνικα.
Τεχνητές θήκες είναι θήκες κολλαγόνου, κυτταρίνης και πλαστικές. Οι θήκες κολλαγόνου είναι βρώσιμες ενώ αυτές της κυτταρίνης όχι. Οι πλαστικές θήκες δεν έχουν πόρους έτσι κατά το βράσιμο στα αλλαντικά θερμικής επεξεργασίας δε χάνονται πολύτιμα υγρά από την κρεατομάζα. Το καλό με τις συνθετικές θήκες είναι ότι βγαίνουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ώστε να μπορεί κανείς να φτιάξει το είδος του αλλαντικού που επιθυμεί. 
Κατασκευές