Bacon χοιρινό

Υλικά

1 κομμάτι χοιρινή κοιλιά (γύρω στα 1.200 με 1.500 γρ)
1 λίτρο άλμη που αποτελείται από:
880 ml νερό
120 γρ αλάτι
0,6 γρ νιτρώδες νάτριο
20 γρ φωσφορικά άλατα
10 γρ ζάχαρη
20 γρ ασκορβικό νάτριο (αν δεν έχετε βάλτε λεμόνι)

Εκτέλεση

Εγχύστε 20% της άλμης στο κρέας, βυθίστε το στην υπόλοιπη άλμη και αφήστε στο ψυγείο για 24 με 36 ώρες.
Καπνίστε θερμά μέχρι η θερμοκρασία πυρήνα να φτάσει 65°C.
Κρυώστε και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής
Πίσω στις συνταγές